sobota, 2 sierpnia 2014

nieksiążkowo :))))

Tak spędzam weekendy między innymi ;)



18 komentarzy:

  1. U mnie to samo, głównie ogórki i fasolka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Będzie czym zagryzać dobrą lekturę. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wiem, czy się załapię na konsumpcję, bo moje dzieci uwielbiają ogórki ;)

      Usuń
  3. Ja teraz ogórki i fasolkę.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ogóreczki uwielbiam jeść,zaprawiać może niekoniecznie,ale jak się chce jeść to nie ma wyjścia ;)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie przejmuj się! U mnie to samo! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie po akcji dżemy i ogórki jest akcja cukinia ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja też podobnie i niekoniecznie weekendy

    OdpowiedzUsuń
  8. Moja mama też podobnie teraz spędza czas :)

    OdpowiedzUsuń
  9. A ja ogóreczki, fasolka, jagody, śliwki.. A dziś zostałam obdarzona przez Babcię pięcioma olbrzymimi cukiniami i właśnie się zastanawiam, czy znajdzie się jakiś ciekawy przepis, żeby je jakoś zaprawić, czy niestety się zmarnują.. Bo nie jesteśmy w stanie przejeść na raz takiej ilości...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam fajny przepis na leczo do słoika

      Usuń
    2. Pani Ewo, może Pani poda? Będę wdzięczna :)

      Usuń
    3. Leczo
      3 papryki
      1 cukinia
      2 cebule
      3 ząbki czosnku
      4 pomidory
      4 łyżki oleju
      sól,pieprz,pół łyżeczki słodkiej papryki,szczypta chili
      Cebule kroimy w kostkę,pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy,czosnek drobno siekamy.Pozostałe warzywa kroimy we większą kostkę. Cebule dusimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cukinie i paprykę. Całość dusimy,szopka papryka zmięknie. Dodajemy pomidory i czosnek. Gdy składniki zmiękną doprawiamy do smaku. Przekładamy do wyparzonych słoików i zakrecamy. Pasteryzować 30-40 min w temp 90°

      Usuń
    4. Bardzo, bardzo dziękuję :))

      Usuń